Lucienne Damen

Persoonlijke website

Blogs

Mensen kijken

Posted on June 19, 2018 at 4:30 PM

Mensen kijken, daar kan ik zomaar een aantal uur mee zoet zijn. Zet mij op een terras of op een centraal station en je hebt geen kind meer aan me. Het gaat me dan niet eens om hoe de mensen er uit zien, dat zal me eerlijk gezegd een worst wezen. Maar gewoon domweg voor je uit staren en je dan toch wel af en toe verbazen over hoe sommigen zich gedragen of uitdossen.


Gala avond


Zet mij op een cruiseschip en ik kan een hele avond vol verbazing en verwondering kijken naar al dat volk dat voorbij schuifelt. Neem nou een gala avond tijdens zo’n cruise. De bedoeling is dan dat je je toch wel enigszins aan de dress code houdt, wat in de meeste gevallen een gala- of cocktailjurk voor de dames is en een smoking voor de heren. Compleet met strik en pochet. Wij willen daar zelf altijd goed gehoor aan geven dus kort voor de vakantie wordt er weer een jurk aangeschaft. En aangezien een smoking een smoking is, wordt voor manlief een met de kleur van de jurk kloppende strik en pochet meegenomen. Nu snap ik dat niet iedereen de behoefte of de middelen heeft om iedere reis een nieuwe outfit te scoren, dat hoeft ook helemaal niet. Iedereen is vrij om te dragen wat hij of zij zelf wil. Ook tijdens een gala avond. En dat gebeurd ook, want niet iedereen houdt zich aan die dress code. Maar toch viel mij tijdens onze laatste reis iets bijzonders op. Ik zag namelijk dat de dames over het algemeen hun best doen om er tiptop uit te zien (uitzonderingen daar gelaten). Ze lopen keurig gekleed met mooie make-up en gekapte haren over het schip te paraderen, met in hun kielzog een man die nog net niet in korte broek loopt. Waarschijnlijk omdat dit niet is toegestaan in de restaurants. Ik ging er op letten en het was opvallend hoe de prachtig uitziende dames werden vergezeld door heren die geen enkele moeite hadden genomen om ook maar iets gala-achtigs aan te trekken. Dat niet iedere man zich op zo’n avond in een smoking wil hijsen snap ik ook nog wel. Maar trek dat op zijn minst een mooi pak aan. Zeker als je naast een vrouw loopt die wel de moeite neemt om er mooi uit te zien.Opvallend 


Ik heb er welgeteld één zien lopen, een man die de moeite had genomen om een mooi kostuum met stropdas aan te trekken (buiten mijn eigen man natuurlijk). Zelfs hun tiener zoon liep in een mooi pak. Ik vond het gewoon jammer dat ze zo opvielen. Het was een mooi plaatje, deze drie mensen bij elkaar.

Ook zag ik een man die wel een mooi pak aan had met een mooi overhemd en een das. Het jammere van hem was alleen dat hij zijn overhemd uit zijn broek droeg. Als een vlag op een modderschuit. Ik denk dat als mijn partner zoiets zou doen, ik daar toch wel iets over zou zeggen.

 

Maar er zijn natuurlijk ook dames die zich er makkelijk vanaf maken op zo’n avond. Een blouse met een glittertje is volgens sommigen al gala genoeg. Terwijl anderen zich iedere avond in een avondjurk hijsen, gala of niet. En zo heb je zo’n avond op een cruise schip genoeg te zien, voor als je een keer niet naar de theater voorstelling wil.


Wit


Wat overigens ook opviel en dat mag ook best gezegd worden, is dat tijdens de white party de heren wel redelijk meedoen. Het dragen van een wit shirt of overhemd is voor de meesten toch minder bezwaarlijk dan een smoking. En de eerlijkheid gebied te zeggen dat iets wits van alles kan zijn. Het ziet er dan ook erg leuk uit als de meeste gasten op zo'n avond in witte kleding over het schip wandelen.


Categories: Cruises, Vakantie