Lucienne Damen

Persoonlijke website

Blogs

Hotel perikelen

Posted on February 7, 2020 at 4:00 PM


 

Sinds begin december volg ik een opleiding voor mijn werk. Het is een intensieve opleiding die wordt gegeven in Apeldoorn, steeds vier dagen achter elkaar. Omdat ik niet iedere dag heen en weer wil reizen, heeft mijn werkgever voor mij een hotelkamer gereserveerd. Ideaal, want ik moet er niet aan denken om iedere dag tenminste anderhalf uur heen en anderhalf uur terug te moeten rijden. Als je vanaf december zowat om de week vier dagen in een hotel zit, ga je het al snel gewoon vinden. Dat klinkt misschien heel verwend, maar iedere ochtend hetzelfde ontbijt buffet en iedere avond hetzelfde warme buffet, heb je na verloop van tijd wel gezien.


Sunshower

De vorige keer had ik een kamer met een sunshower. Dat is eens lekker! In eerste instantie stond hij op UV maar de tweede dag had ik gezien dat hij ook op Infra Rood kan. Die ochtend had ik een heerlijke warmte op mijn rug tijdens het douchen. De kamer was zeker de helft kleiner dan de kamers die ik daarvoor een aantal keren heb gehad, maar het bleek dat het voor mij alleen prima te doen was. Het enige wat mij opviel was dat er een groot schilderij aan de muur hing met een dame erop die nogal boos keek. Als ik in bed lag keek ze mij boos aan.

Bij het uitchecken heb ik gevraagd of ik de volgende keer weer een kamer met een sunshower kan krijgen. Afgelopen week was ik weer in Apeldoorn en inderdaad kreeg ik weer zo’n zelfde kamer. Twee dingen vielen gelijk op: de kamer was gespiegeld aan de vorige, dus ik moest even schakelen. Want alles was nu omgedraaid, de douche, het bed, het bureau en natuurlijk de deur. Met mijn licht autistische trekjes was dat even slikken. Het tweede wat mij opviel was dat er geen schilderij in de kamer hing, wel een haakje. Dan verschijnen er bij mij gelijk allerlei vraagtekens boven mijn hoofd. Heeft er wel een schilderij gehangen? Zo ja, waarom is hij dan weg en waar is hij nu? Zo nee, waarom zit er dan een haakje in de muur? Okay, adem in, adem uit, dit ligt buiten mijn cirkel van invloed, niet over nadenken.


Niet alleen de kamer was gespiegeld, blijkbaar ook de glazen douchedeur. Natuurlijk zat deze nu aan de andere kant, maar nu ging hij ook naar binnen open, terwijl dat in de vorige kamer naar buiten was. Ik weet nog dat ik toen dacht dat dat niet handig is, omdat je dan het douchematje wegschuift als je uit de douche komt. Maar nu stond ik aan de douche deur te trekken, waarbij ik nog bijna mijn nagel brak, terwijl hij naar binnen open gaat. Een kwestie van wennen. Terwijl ik mijn kop vol met sop had, deed ik de sproeier uit en pakte mijn bus doucheschuim die ik steeds naar het hotel had meegenomen. Het is zo’n spuitbus van rituals waar je even mee moet schudden om een lekkere schuimbol te krijgen. Maar hoe hard ik ook met die bus stond te schudden, er kwam niets uit. Had ik gewoon een lege bus meegenomen! Daar stond ik dan met mijn haar vol sop en een nat lijf. Ik zag op de wastafel een tube met bodywash staan van het hotel. “Dan die maar.” Ik stapte de douche uit, waardoor de vloer natuurlijk gelijk drijfnat was, pakte een tubetje en dook weer snel het warme hok in, voor de IR lamp. Het spul wat uit het tubetje kwam leek wel jam. Het schuimde ook niet. Wat een blamage, maar ik had in ieder geval iets om me mee te wassen.

Na het douchen smeerde ik me in met een bodycrème. Nadat ik mijn ondergoed had aangetrokken ging ik op een stoel zitten om mijn sokken aan te doen. Die stoelen zijn van skai, zo makkelijk om af te nemen. Maar toen ik weer opstond leek het wel of ik vacuüm was gezogen, zo’n geluid gaf het. 

Toen ik de tweede avond in bed lag te draaien, zag ik in het donker ineens iemand naar me staren. “Waar komt die vent nou ineens vandaan?” dacht ik. Wat bleek? Er was die dag blijkbaar een schilderij aan het haakje opgehangen. Het was het portret van een man, een beetje in de stijl van Frank Sinatra.


Bediening

Maar waar ik me deze keer het meest aan verwonderd heb, is de bediening in het restaurant. Er zijn een aantal medestudenten die ook in het hotel verblijven en we hebben afgesproken om iedere avond samen te dineren, wel zo gezellig. We (her)kennen inmiddels een aantal dames van de bediening en blijkbaar geldt dat andersom ook, want ik krijg de indruk dat we soms totaal genegeerd worden. Uiteindelijk moeten we toch geholpen worden, maar het is al een paar keer voorgekomen dat we na een uur nog niets te eten hadden. Eén van de medestudenten heeft een speciaal dieet doorgegeven aan de keuken. De kok maakt dat voor haar klaar terwijl wij van de kaart bestellen of van het buffet eten. De eerste twee avonden was er een serveerster die het wel snapte en er voor zorgde dat we redelijk tegelijk zaten te eten. Maar zij zou er onze laatste avond niet zijn en had toegezegd dat ze haar collega zou inlichten over het speciale dieet. We zaten met de kaart op schoot te wachten om een bestelling door te geven, maar alle serveersters liepen met een boog om onze tafel. Toen we er eindelijk een hadden getackeld zei ze dat ze geen bestelling kon opnemen omdat een van ons een speciaal dieet had. Ja, dus? Haar collega was geïnstrueerd en die zou ze roepen. Even later kwam er een andere serveerster onze kant op en we waren in de veronderstelling dat zij onze bestelling zou opnemen. Maar ook zij verwees naar een collega, die ze gelijk zou halen. Ik vroeg nog waarom ze onze bestelling niet gewoon kon opnemen omdat dat niets met dat speciale dieet te maken had. Maar ze schudde haar hoofd en liep weg. Ze stond een hevige discussie met de beoogde collega te voeren en kwam weer terug om als nog de bestelling op te nemen. We zaten inmiddels al bijna een uur aan tafel. Uiteindelijk hebben we heerlijk gegeten en gingen we na 3½ uur naar onze kamers.

Over twee weken is de laatste week van de opleiding. Dan ga ik weer voor vier dagen naar Apeldoorn en hoop ik weer een kamer met een sunshower te krijgen. Nu ben ik voorbereid op iedere kamer, gespiegeld of niet.

Enne, tegen die medestudent met het speciale dieet hebben we gezegd dat ze de volgende keer maar ergens alleen aan een tafel moet gaan zitten eten. :lol:

 

 

Categories: Overig