Lucienne Damen

Persoonlijke website

Blogs

Verloren voorwerp

Posted on April 9, 2020 at 8:05 PM

Soms gebeurd er iets in huis waardoor iedereen ineens op scherp staat. Nou ja, bijna iedereen. Vanmorgen wilde Peter toch nog even naar kantoor omdat hij daar meer werk kan verzetten dan wanneer hij thuis werkt. Gisteren was hij ook al naar kantoor geweest en omdat ik tijdens deze corona crisis thuis werk, neemt hij de auto mee. Ik heb al gezegd dat hij er niet aan moet gaan wennen, want straks na de crisis is dat feest natuurlijk weer over.

Vanmorgen wilde hij weggaan en kon nergens zijn autosleutel vinden. Hij heeft deze altijd apart van zijn huissleutel en bergt hem bij thuiskomst altijd op dezelfde plek op. Maar nu was de sleutel niet op z’n vaste plek. Alle mogelijke plekjes werden bekeken en daarna alle onmogelijke plekjes. In schoenen, tassen, jassen, vesten, kasten, alles waar het maar niet logisch is, werd gezocht. Uiteindelijk moest hij weg en vroeg hij om mijn sleutel. Ik moet zeggen dat het me moeite kostte om die af te geven, maar vooruit. Ik benadrukte nog wel dat hij hem niet mocht verliezen. Zijn reactie zal ik jullie besparen.

Peter zat de hele dag op kantoor en ik deze hele dag thuis. Tussen de werkzaamheden ging ik zoeken. Zoeken op plaatsen die nog onlogischer zijn dan de plaatsen waar we al eerder gekeken hadden, maar je weet maar nooit waar hij dat ding misschien heeft neergelegd. Al mijn pogingen waren tevergeefs.Toen Peter thuis kwam vroeg ik hem gelijk of hij nog gezocht had. Het leek wel of hij zich op dat moment herinnerde dat hij zijn sleutel kwijt was en begon weer te zoeken. Nog een keer zijn laptop tas binnenste buiten gekeerd enz. Ik zei dat hij de dealer maar moest bellen om een nieuwe sleutel te bestellen. Toen hij de dealer aan de lijn had, vertelde deze hem dat er die ochtend iemand gebeld had die een autosleutel met een label van de dealer had gevonden op het fietspad bij het station. Hij gaf het telefoonnummer van de eerlijke vinder door zodat we hem zelf konden bellen. Peter sprak zijn voicemail in en na een tijdje belde de man terug met de mededeling dat hij de sleutel bij het politiebureau heeft afgegeven en dat zij deze op maandag bij de gemeente gaan afgeven.

Ik zocht snel op internet of het bureau nog open was en dat bleek inderdaad het geval. Toch maar even bellen of het met deze crisis wel mogelijk is om een gevonden voorwerp op te halen. Ik kwam op het landelijk telefoonnummer politie uit (0900-8844) en deed mijn verhaal. De dame aan de lijn vertelde dat de politie niets met gevonden voorwerpen doet Ja duh! Dat weet ik ook wel. Ik onderbrak haar om te vertellen dat de vinder van de sleutel deze op het bureau in Zoetermeer heeft afgegeven. Ze ging het navragen. Ik zei nog tegen Peter dat ik hoopte dat ze ook gelijk zou vragen of hij hem nu nog kon ophalen. “Bedankt voor het wachten mevrouw. Ja, de sleutel ligt daar en hij kan tot vanavond half tien worden opgehaald.” Mooi! Peter op de fiets naar het bureau met mijn sleutel mee als voorbeeld. Bij thuiskomst reageerde de auto inderdaad op de sleutel. Pff!


Dan vraag je je nu natuurlijk af hoe Peter de sleutel op het fietspad bij het station heeft kunnen verliezen, als hij met de auto naar zijn werk gaat? Normaal gaat hij altijd met de trein naar zijn werk en fietst hij naar het station. Omdat met het thuiswerken dat fietsen erbij inschiet, fietst hij iedere ochtend even naar het station heen en weer. Blijkbaar had hij zijn autosleutel al in zijn broekzak gedaan en is hij deze tijdens het fietstochtje verloren. Blij dat er toch nog eerlijke vinders zijn!


 

Categories: Overig