Lucienne Damen

Persoonlijke website

Blogs

Corona ontkenningen

Posted on August 11, 2020 at 5:05 AM

Gek toch dat ik, als ik naar een film kijk, ik me realiseer dat die is opgenomen vóór corona tijd. Dat je ziet dat er geen afstand wordt gehouden. Logisch natuurlijk want in de periode dat de film zich afspeelde was er geen sprake van corona. Maar ik bedoel maar te zeggen hoe snel het went om je anders te gedragen.


En dan kom ik toch bij de mensen die het hele virus ontkennen. Alsof de regering besloten heeft een virus in het leven te roepen om zo meer grip op de bevolking te krijgen. Behalve dat het een belachelijke complottheorie is, vind ik het een zeer grove belediging aan al die mensen die de ziekte hebben doorgemaakt en degene die er aan zijn overleden. Vertel hun familie maar eens dat het niet echt is, dat corona een HOAX is.

En al zou deze belachelijke theorie ergens op gebaseerd zijn, dan nog zit je met het feit dat de ziekte over de hele wereld verspreidt is. Dat zou dan moeten betekenen dat alle wereldleiders met elkaar hebben afgesproken dat ze een nepvirus in het leven roepen om zo de wereld bevolking naar hun hand te zetten. Terwijl ze het niet eens kunnen worden over belangrijke zaken zoals klimaat en oorlog! De hele wereld is ‘on hold’ gezet omdat de wereldleiders meer macht willen. Wat voor kronkel moet je in je kop hebben om zoiets alleen al te verzinnen.


En dan het verzet tegen de maatregelen. De regering is net zo overvallen door het virus als iedere andere Nederlander. Dan moeten ze beslissingen gaan nemen die niemand leuk vindt. Horeca sluiten, scholen sluiten, thuis werken enz. De economie van Nederland krijgt een enorme klap te verwerken door de maatregelen die genomen zijn. Alsof de regering daar lol in heeft. Na jaren bikkelen hebben ze de Nederlandse economie op een behoorlijk hoog peil weten te krijgen en dan gooit zo’n virus roet in het eten. Daar zit niemand op te wachten, ook de regering niet. Maar de maatregelen die genomen worden zijn wel bedoeld om iedere Nederlander gezond te houden en te voorkomen dat er nog meer mensen ziek worden of aan het virus overlijden. Hoe ziek ben je dan als je de regering aanklaagt voor vrijheidsberoving? Dan spoor je toch niet? of de politie aanvallen omdat zij de noodmaatregelen handhaven. Alsof ze dat voor hun lol doen. Als een burgemeester een noodmaatregel afkondigd, moet dit door de politie worden gehandhaafd, of ze het er nou mee eens zijn of niet. Dat is hun werk. Hoe laf ben je dan als je die mensen in hun werk belemmerd en provoceerd. En als er dan moet worden ingegrepen, dan hebben die agenten het gedaan. Onbegrijpelijk.

Ik mag het niet zeggen, maar ik zou bijna hopen dat de mensen die roepen dat corona niet bestaat, er heel erg ziek van worden. Ze hoeven er niet aan te overlijden, maar laten ze maar weten dat hun ontkenning onterecht is en dat de maatregelen om het virus in te dammen echt nodig zijn.


Ik weet dat ik in het begin ook heb geroepen dat het een ernstige vorm van griep is. Maar inmiddels is wel duidelijk dat het meer is dan een griepvariant. En ik snap dan niet dat er mensen zijn zeggen dat het allemaal verzonnen is, dat het virus niet bestaat, dat de regering macht over de mensen wil. Deze mensen maken Nederland ziek! Ziek met hun complottheorieën, met hun waanideeën en belachelijke beschuldigingen.


Natuurlijk ben ik het inmiddels ook wel zat. Van mij mag alles weer terug naar het oude. Maar als je ziet dat, zodra men zich meer vrijheden veroorloofd, het virus weer genadeloos toeslaat, moeten we nog even volhouden. Langzaam maar zeker proberen wat wel kan en wat niet. En misschien moeten we er wel rekening mee houden dat een aantal maatregelen standaard worden. Tenslotte wennen we al snel aan dit soort aanpassingen.

 

Categories: Gezondheid