Lucienne Damen

Persoonlijke website

Blogs

Eindelijk weer cruisen!!

Posted on September 7, 2022 at 5:55 PM

Het zit er op. Na vijf annuleringen hebben we eindelijk van onze cruise kunnen genieten. En hoe!

Doordat we in eerste instantie een vrij dure cruise hadden geboekt van twee weken die door corona niet doorging, waren we verplicht het hele bedrag voor een volgende cruise in één keer te besteden. We hebben daarom uiteindelijk gekozen voor een Yacht Club ervaring. Binnen het cruiseschip is een apart gedeelte dat uitsluitend bestemd is voor gasten van de Yacht Club. Met een eigen lounge, een eigen bar, een eigen zonnedek, restaurant en receptie. Daarbij beschikt de yacht club over een butler service. ‘Niets voor ons’ riepen we altijd, al was het alleen al vanwege de prijs. Maar nu ‘moesten’ we wel om het openstaande bedrag op te maken.

 

 

 

Het schip kenden we al, daar zijn we al drie keer eerder mee weggeweest. Na aankomst in Kiel meldden ons bij de yacht club tent. Nadat we waren ingecheckt werden we met een privé busje naar het schip gebracht. Aan boord werden we opgewacht door een butler die ons meenam naar de topsail lounge op dek 15. Hij deed zijn cruise card in een kaart houdertje in de lift waardoor we rechtstreeks naar boven gingen, zonder te stoppen waar anderen eventueel op het knopje hadden gedrukt voor de lift. Ik maakte een grapje door te vragen of dat met onze cruise card ook werkte en zonder te blikken of te blozen bevestigde hij dat. Er was ook een aparte lift alleen voor yacht club gasten naar bijvoorbeeld de spa. Vanuit de lounge werden we door een butler naar onze hut gebracht, een ruime hut met inloopkast, badkamer met bad en marmeren wastafel.

Na het verkennen van de hut zijn we gaan lunchen in het speciale yacht club restaurant. Omdat wij het schip al kenden wisten we waar het restaurant is. Anderen lieten zich door een butler begeleiden. Eerlijk gezegd vond ik het een beetje overdreven om met een butler over het schip te paraderen, maar als het een voor ons onbekend schip was geweest had ik daar ongetwijfeld anders over gedacht.

 

Tijdens onze cruise hebben we genoten van alle luxe die de yacht club te bieden heeft. Het eten is voortreffelijk! En al hebben we tijdens onze andere cruises ook altijd heerlijk gegeten, deze keer sprong er echt uit wat exclusiviteit betreft. We werden steeds verrast met de meest heerlijke gerechten, waarbij de chef kok regelmatig kwam vragen of alles naar wens was.

 

 

 

In de topsail lounge staan de hele dag de heerlijkste hartige en zoete hapjes. De selectie werd op bepaalde tijden aangepast aan het tijdstip van de dag. Sommige butlers die daar bedienden zijn echt voor dit vak geboren, zo gedienstig en gedreven. Zodra je iets van het hapjesbuffet had weggenomen werd het gelijk weer aangevuld, zodat een ander niet mis zou grijpen. Bij mij werkte het een beetje op mijn lachspieren omdat het leek alsof ik de balans verstoorde wanneer ik iets van het buffet had gepakt.

Onze butler heeft aan ons niet veel lol beleefd. We redden ons aan boord prima zonder butler. Maar als we van boord gingen voor een excursie was het wel handig dat er een meeliep die ons langs de lange rijen van wachtende manoeuvreerde. Al snapte ik niet waarom er een butler buiten stond te wachten als we terug kwamen en met ons meeliep van de bus naar het schip. Vooral ook omdat we gebruik maakten van een aparte ingang. Het was wel grappig dat ze ons al herkenden. Zodra we aan kwamen lopen stond er een butler al te zwaaien bij wijze van verwelkoming.

 

 

Behalve excursies genoten we van een aantal hotstone massages in de spa. Dat is echt een aanrader. Daarnaast was het in de jacuzzi op het zonnedek heerlijk om te ontspannen.

Het was even wennen dat er mensen rondlopen die alles voor je willen regelen. En ondanks dat we bijdehand genoeg zijn om zelf achter dingen aan te gaan, was het ook wel makkelijk om terug te kunnen vallen op de conciërge of de butler. Al stond ik een keer nogal stom te kijken toen ik bij het lunch buffet mijn bord had gevuld en er iemand naast mij stond die mijn bord naar de tafel wilde brengen. Vooral omdat ik nog geen twee meter van die tafel vandaan stond! En toch hebben we er van genoten. Zo erg zelfs, dat we besloten om bij thuiskomst onze volgende cruise te upgraden naar yacht club. Het voelde daar alsof we in een compleet andere (cruise) wereld waren beland. 

Categories: Cruises